This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CSI Camera
#1
Im use instruction Camera_Config_for_v2.0.1_20170821.pdf 
root@linaro-alip:/home/linaro#  ls /dev/video*
/dev/video0 /dev/video1 /dev/video2 /dev/video3

First test..

root@linaro-alip:/home/linaro# gst-launch-1.0 v4l2src ! video/x-raw,format=NV12,width=640,heught=480 ! videoconvert ! autovideosink
\Setting pipeline to PAUSED ...
Using mplane plugin for capture 
ERROR: Pipeline doesn't want to pause.
ERROR: from element /GstPipeline:pipeline0/GstV4l2Src:v4l2src0: Device '/dev/video0' is not a capture device.
Additional debug info:
v4l2_calls.c(633): gst_v4l2_open (): /GstPipeline:pipeline0/GstV4l2Src:v4l2src0:
Capabilities: 0x80200000
Setting pipeline to NULL ...
Freeing pipeline ...
root@linaro-alip:/home/linaro# 

root@linaro-alip:/home/linaro# dmesg | grep cam
[    2.888577] of_get_named_gpiod_flags: parsed 'rockchip,pd-gpio' property of node '/i2c@ff660000/camera-module@1[0]' - status (0)
[    2.888598] of_get_named_gpiod_flags: can't parse 'rockchip,pwr-gpio' property of node '/i2c@ff660000/camera-module@1[0]'
[    2.888616] of_get_named_gpiod_flags: can't parse 'rockchip,flash-gpio' property of node '/i2c@ff660000/camera-module@1[0]'
[    2.888633] of_get_named_gpiod_flags: can't parse 'rockchip,torch-gpio' property of node '/i2c@ff660000/camera-module@1[0]'
[    2.888649] of_get_named_gpiod_flags: can't parse 'rockchip,rst-gpio' property of node '/i2c@ff660000/camera-module@1[0]'
[    5.377232] imx219.imx_camera_module_write_config(180) ERR: no active sensor configuration
[    5.377267] imx219.imx_camera_module_write_config(211) ERR: failed with error -14
[   14.129973] RTL871X: set pairwise key camid:4, addr:a0:f3:c1:ce:29:51, kid:0, type:AES
[   14.130323] RTL871X: set group key camid:5, addr:a0:f3:c1:ce:29:51, kid:1, type:TKIP


When im use camHalTest.bin 1, cam works fine!

How to work with CSI camera? Im confused  Huh  Any commands gst-launch-1.0 not work.
Reply
#2
You don't. The cameras do not work with TinkerOS
Reply
#3
(10-17-2017, 04:52 AM)langfod Wrote: You don't. The cameras do not work with TinkerOS

There is (limited) support with TinkerOS 2.01

"The CSI Camera of Tinker Board support IMX219 and OV5647"

I have three Tinkerboards running with IMX219 PiCams. It works, but there are still things that need to be fixed (see other threads on this forum)
Reply
#4
I would be interested in knowing if anyone has had any specific CSI camera that has worked 100% with the Tinkerboard. Cameras are not super expensive, so I'm fine purchasing one, but I want to know it's going to work before wasting a bunch of time buying and returning units randomly. I have an app built with Kivy that needs to use GStreamer and be recognized by OpenCV without a bunch of kludging and hacking. If anyone happens upon that combo I would very much appreciate the advice.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)